عدم حضور برخی مقامهای بلند پایه حکومت افغانستان در روزهای عید در کشور، با انتقادهای تندی برخی اعضای شورای ملی و کارشناسان سیاسی روبهرو شدهاست.
عدم حضور برخی سران حکومت افغانستان مثل عبدالرشید دوستم و سرور دانش معاونین رئیس جمهور، داکتر عبدالله رئیس اجرائیه و محمد محقق معاون دوم ریاست اجرائیه در روزهای عید در افغانستان، انتقادهای را در میان برخی اعضای شورای ملی برانگیخته است.
محمد فیصل سمیع منشی مشرانو جرگه روز سه شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، سران حکومت باید در روزهای دشوار در کنار مردم خود باشند.
به گفته وی، افغانستان رمضان خونین را پشت سر گذشتاند و ضرورت بود تا رهبران حکومت برای دلجویی از خانوادههای قربانیان در روزهای عید در افغانستان میبودند.
او گفت:
"این یک نوع بیاعتنایی هم است و از جانب دیگر طوری که دیده میشود یک نوع ترس و هراس هم از وضعیت دارند، به نظر من این کار دیگر هم روحیه مخالفان را بیشتر میسازد و فکر میکنند که گویا ما ترس و هراس را در دل بزرگان این کشور انداختیم، اگر اینها هراس دارند و میترسند بهتر خواهد بود که همچو وظایف را پیش نبرند و بروند یگان بزنس و کار و بار دیگر را پیش ببرند."
یک منبع معتبر در حکومت افغانستان که خواسته هویتاش محرم باقی بماند در صحبت با رادیو آزادی گفته است، برای تجلیل عید عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه کنار خانوادهاش به هند و سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور به جرمنی رفته است.
منبع همچنان خبر دادهاست که محمد محقق معاون دوم ریاست اجرائیه به دیدار عبدالرشید دوستم معاون اول رئیس جمهور به ترکیه رفته است.
امید میثم معاون سخنگوی رئیس اجرائیه از ابراز نظر در این باره خود داری کرد و تلاشهای ما برای گرفتن نظر افراد نزدیک به محمد محقق و سرور دانش هم به جایی نرسید.
این در حالی است که افغانستان در رمضان که گذشت شاهد چندین رویداد مرگبار تروریستی بود که در آن صدها تن کشته و شماری هم زخمی شدند.
فضل احمد معنوی یکی از چهرههای نزدیک به رئیس اجرائیه میگوید، عدم حضور آنعده مقامهای حکومتی در روزهای عید در کشور که دعوای رهبریت میکنند، یک امر مثبت نیست.
به گفته وی، بیشتر رهبران کشورهای دنیا در روزهای ملی، مذهبی و عنعنوی در کنار مردم خود اند و عدم حضور برخی مقامهای حکومتی در روزهای عید در افغانستان، از لحاظ سیاسی و اخلاقی عمل مناسب نیست.
او افزود:
"برای کسانیکه دعوای رهبری مردم را میکنند امر مثبت نیست، بهتر این است که در میان مردم باشند و با همین مشکلات که سایر مردم دست و پنجه نرم میکنند رهبران باید در خط مقدم تر باشند، تعدادی خانواده که در ماه رمضان اعضای خانواده خود را از دست دادند به دلجویی ضرورت دارند و بهتر بود که رهبران شان کنار شان میبود و از آنها دلجویی میکردند، به هر حال نه از لحاظ اخلاقی خوب است و نه هم از لحاظ سیاسی و ملی."
از سوی هم برخی ها به این باور اند که فامیلهای اکثریت مقامهای دولتی افغانستان در بیرون از کشور اند و همین موضوع سبب شدهاست تا برخی سران حکومت نسبت به مردم کشور، بی اعتنا باشند.
احمد سعیدی یکی از کارشناسان سیاسی در صحبت با رادیو آزادی گفته است، اگر رهبران حکومت به ارزشهای ملی و انسانی باور دارند، باید در روزهای ملی و مذهبی در کنار مردم خود باشند.
گزارش: نصرت پارسا