روزنامه مانیتور چاپ پراگ
روزنامهء مانیتور چاپ پراگ مطلبی را در مورد سفر بوسلاف سوبوتکا صدراعظم جمهوری چِک به افغانستان نشر کرده است.
روزنامه به نقل از آقای سوبوتکا نوشته است که در مأموریت سربازان چکی تحت رهبری ناتو در افغانستان الی پایان امسال کدام تغییری به میان نمی آید.
روزنامه همچنان به نقل از وی مینویسد که ادامه حضور نظامیان جمهوری چِک در سال های آینده در افغانستان به نیازمندی این کشور بستگی دارد.
در حال حاضر دو صدوپنجاه سرباز چِکی در افغانستان سرگرم مأموریت نظامی اند.
روزنامه مانیتور نوشته است که جمهوری چِک همه ساله ۶۰ میلیون کرونِ چِکی به افغانستان انتقال میدهد تا وضعیت امنیتی در این کشور بهبود یابد و سکتور زراعت و معارف تقویت شود.
در مطلب این روزنامه آمده است که صدراعظم جمهوری چِک در جریان مسافرت به افغانستان تأکید کرد که مقام های افغان توافقنامه در زمینه برگشت دادن پناهجویان افغان را با اتحادیه اروپا امضا نمایند تا آنعده از افغانهای پناهجو که در اروپا پذیرفته نمیشوند دوباره به افغانستان برگشتانده شوند.
نیویارک تایمز
روزنامهء نیویارک تایمز یک گزارش تفصیلی را در مورد موجودیت فساد اداری گسترده در بخش تیمهای ورزشی زنان در افغانستان نشر کرده است.
روزنامه مینویسد که این پدیده در برابر تلاش های غرب که میخواهد وضعیت زندهگی زنان را در افغانستان بهبود بخشد یک ناکامی آشکار است.
نویسنده مطلب میگوید که بدون برخی از استثنات تمامی برنامه های ورزشی زنان در این کشور بنابر موجودیت فساد صدمه دیده است و این مسئله از سوی آنعده از افغان های محافظه کار که طرفدار حضور زنان جوان در میدان های ورزشی نیستند کم اهمیت دانسته میشود.
روزنامه در یک جای به چهار و نیم صد هزار دالر کمک سفارت امریکا در کابل به تیم کرکت زنان اشاره میکند که مقام های امریکایی این پول را بعد از آن پس گرفتند که پی بردند این تیم اصلاً وجود ندارد.
روزنامه مینویسد، با آنکه تیم های ورزشی زنان در افغانستان با مشکلات مختلف رو به رو اند اما به یکی از این تیم ها هم به اندازه صدمه نرسیده که تیم بایسکل رانی زنان متقبل شده است.
نیویارک تایمز نوشته است که این تیم بسیار مورد تشویق قرار گرفت و در این بخش به فلم های مستند، گزارش ها و نشر یک کتاب در سال ۲۰۱۴ در خصوص این تیم اشاره کرده میگوید که تیم بایسکل رانی زنان افغان امسال برای جایزه صلح نوبل نیز کاندید است.
روزنامه به تلاش های شانون گالپین در مورد کمک به تیم بایسکل رانی زنان در افغانستان اشاره کرده مینویسد که وی این تیم را از طریق مؤسسه اش موسوم به کوه به کوه تمویل میکرد و برای تقویت و درخشش این تیم تلاش های خسته گی ناپذیر را انجام می داد.
نیویارک تایمز میگوید که خانم گالپین ماه گذشته اعلان کرد که دیگر از فدراسیون بایسکل رانی زنان افغان حمایت نمیکند.
وی دلیل این تصمیم اش را موجودیت فساد اداری دراز مدت در این تیم خوانده که در آن حاجی عبدالصادق صادقی مربی تیم و رئیس فدراسیون بایسکل رانی دخیل دانسته میشود.
در مطلب روزنامه آمده است که خانم گالپین به این خاطر ناراض است که تحایف به ارزش یک صد هزار دالر شامل چهل بایسکل پس از آنکه از سوی این مؤسسه به تیم و آقای صادقی تسلیم داده شد سرقت گردید.
صادقی اخیراً از سوی محمد ظاهر اغبر رئیس کمیته ملی المپیک از رهبری فدراسیون و وظیفه مربیگری تیم بایسکل رانی زنان برکنار شده است.
ظاهر اغبر در کنار فساد داری به یک علت دیگر سبکدوشی آقای صادقی هم اشاره کرده است.
وی ادعا کرده که صادقی سه بار پی هم با سه بازیکن تیم اش ازدواج کرده و سپس آن ها را طلاق داده است.
نیویارک تایمز به نقل از آقای اغبر مینویسد: " او با سه دختر ازدواج کرده و تمام این دختران از وی شکایت میکردند."
آقای صادقی که ۶۲ سال عمر دارد در یک مصاحبه تائید کرده است که قبلاً سه بار زنان اش را طلاق داده و حالا با یک دختر بیست و پنج ساله ازدواج کرده است.
اما این را رد کرده که آنها اعضای تیم بایسکل رانی زنان استند.