لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۷

کاکر: روغن های بی کیفیت عامل مرگ و میر کودکان در افغانستان است


پنجاه درصد مرگ و میر از صد درصد کُل تلفات کودکان به علت مبتلا شدن به سوء تغذی در افغانستان گفته می شود که بلند ترین رقم تلفات را در مقایسه به دیگر کشورهای فقیر نشان می‌دهد و این موضوع نگرانی‌های اداره یونیسف و حکومت افغانستان را به همراه شده است.

فیض الله کاکر مشاور رئیس جمهور در بخش صحت در کنار فقر، وارد ساختن روغن های نباتی از سوی تاجران کشور را از علت های می‌گوید که سبب سوء تغذی کودکان و افزایش بیماری های خطرناک درکشور شده است.

وی از مادران می‌خواهد تا به غذای کودکان شان از دوران حامله گی تا نوجوانی رسیده گی جدی کنند و وزارت تجارت را نیز به جلوگیری از وارد ساختن روغن های نباتی بی کیفیت گوش زد می‌کند.

استفاده از روغن هایی که از نباتات بگونه خالص به دست میاید به گفته فیض الله کاکر در بهبود صحت، قوی شدن حافظه و قلب، رشد جسمانی کودکان و افزایش آهن در وجود مادران و کودکان مفید است.

در این میان یافته های سال 2013 میلادی یونیسف نشان می‌دهد که نه درصد مادران در افغانستان به علت دسترسی نداشتن به غذای مناسب به سوی تغذی مبتلا اند و چهل درصد آنان به کمبود آهن که بیشتر سبب مرگ و میر آنان می‌شود، مبتلا اند.

همچنان افغانستان بر بنیاد این یافته ها در میان 37 کشوری قرار دارد که به علت دسترسی نداشتن به رژیم غذایی مناسب مردمش از ضعف جسمانی و بیماری‌های خطرناک رنج می‌کشند.

" ایل ان بالاجی " نماینده یونیسف یا صندوق وجهی سازمان ملل برای کودکان در افغانستان مرگ و میر کودکان و مادران را به علت عدم دسترسی به غذای مناسب تأسف بار و نگران کننده می‌داند و تاکید می ورزد که این اداره به حمایتش از مادران و نوزادان ادامه می‌دهد.

این نشست زیرنام سمپوزیم علمی مبارزه با سوء تغذی هزار روز نخست روز یکشنبه در کابل برگزار شد و میزبان آن شماری از پوهنتون‌های خصوصی در کابل بود.

علی احمد یوسفی یکی از مسوولان پوهنتون غالب می‌گوید که هدف از برگزاری این نشست آگاهی دهی مادران است که چگونه باید به کودکان شان از دوران حاملگی تا نوجوانی رسیده گی کنند.

در این میان فریده مومند وزیر تحصیلات عالی از پوهنتون‌های کشور و رسانه ها می‌خواهد تا آگاهی دهی برای مادران را در برنامه های شان شامل سازند.

نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG