لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۲۸

انجمن والیان: برای خروج از بن بست موجود، لویه جرگه عنعنوی دایر گردد


عبدالجبار تقوا رئیس انجمن والیان و والی پیشین کابل
عبدالجبار تقوا رئیس انجمن والیان و والی پیشین کابل

انجمن والیان افغانستان به این باور است که اگر لویه جرگه عنعنوی دایر نگردد، بحران کنونی در کشور بیشتر می شود.

عبدالجبار تقوا رئیس این انجمن و والی پیشین کابل در نشستی خبری به روز پنجشنبه در کابل گفت برای خروج از بن بست موجود در کشور نیاز است تا لویه جرگه عنعنوی دایر گردد.

وی گفت حکومت باید هوشیارانه عمل بکند تا انسجامی را در بهبود اداره بوجود بیآورد:

" پیشنهاد ما به حیث کسانی که تجربه داریم این است که برای خروج از این بن بست باید راهی جستجو شود، یگانه راهی را که ما میبینم تدویر یک لویه جرگه است، لویه جرگه دایر شود و نماینده های بزرگ و با صلاحیت ملت، کشور را از این بحران موجود خارج بکنند. "

آقای تقوا وضعیت فعلی کشور را تکان دهنده خوانده گفت مشکلات اقتصادی، امنیتی و بیکاری سبب شده تا روزانه هزاران جوان افغانستان را ترک کنند.

انجمن والیان افغانستان همچنان می گوید که عدم صلاحیت کاری والی ها و چند دسته گی در ادارات حکومتی محلی، عامل بخشی از نا امنی ها در کشور است.

این انجمل متشکل از هشتاد عضو شامل شصت و پنج والی پیشین و پانزده والی برحال است که به هدف بهبود وضعیت کشور ایجاد شده است.

تلاش کردیم تا نظر حکومت افغانستان را در باره پیشنهاد برگزاری لویه جرگه عنعنوی از سوی انجمن والیان را داشته باشیم اما موفق نشدیم.

پرسش اینجاست که آیا در شرایط کنونی نیازی برای تدویر لویه جرگه عنعنوی وجود دارد؟

شماری از آگاهان مسایل حقوقی می گویند تدویر چنین لویه جرگه ها نمی تواند در حال حاضر موثریت داشته باشد.

امان الله احمدزی یکی از این تحلیل گران به رادیو آزادی گفت، با توجه به مصارف لویه جرگه های قبلی نتایج موثری نداشته اند:

" وضعیت افغانستان از لحاظ اقتصادی و امنیتی گفته می شود که در حال حاضر خوب نیست اما در عین حل فکر نمی کنم که تدویر لویه جرگه بتواند، بسیار موثر باشد، تدویر لویه جرگه ها به وقت زیاد نیاز دارند، در عین حال پر مصرف اند و به بودجه زیاد نیاز دارند و اگر دستآورد های لویه جرگه های قبلی را بیبینیم، با توجه به مصارف آن موثر نمی توانیم نتیجه گیری کنیم. "

پیشنهاد برای برگزاری لویه جرگه عنعنوی در حالی مطرح میشود که در گذشته برخی از اعضای شورای ملی فیصله های چنین جرگه ها را مردود خوانده و گفته اند که ند تا زمانی که فیصله های جرگه های عنعنوی به تصویب شورای ملی نرسند، غیرقانونی خواهند بود.

شماری از آگاهان مسایل حقوقی می گویند، نیاز است تا برای حل مشکلات امنیتی و اقتصادی افغانستان، یک کمیته متخصص و مسلکی ایجاد و راه های حل جستجو شود.

سحر لیوال

XS
SM
MD
LG