لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۴۷

هنوز هم افغانستان غله مورد نیاز اش را از کشور های همسایه وارد می کند


با آنکه در افغانستان امکانات زیادی دربخش زراعت وجود دارد اما هنوز نیز این کشور غله مورد نیاز اش را از کشور های همسایه وارد می کند.

حالا وزیر زراعت و مالداری افغانستان می گوید، اگر بودجه لازم دردسترس آنان قرارگیرد، این کشور در هفت سال آینده محصولات مورد ضرورت زراعتی خود را می تواند تولید کند.

اسدالله ضمیر وزیر زراعت و مالداری افغانستان روز یکشنبه به خبرنگاران گفت بخاطر رسیدن به این هدف باید سرمایه گذاری های اساسی دربخش زراعت صورت گیرد.

" برنامه را که ما جور کردیم اگر پول به همان شکل که ما پیشنهاد کرده ایم تمویل شود انشاالله قبل از سال 2022 یعنی در ظرف هفت یا هشت سال ما به خود کفایی می رسیم، باید در چند بخش سرمایه گزاری کنیم بخش آبیاری، بخش گندم که شامل تخم های اصلاح شده است القای جدید است و بهبود کیفیت خاک ما است."

بگفته آقای ضمیر در بخش آبیاری درافغانستان به یک و نیم میلیارد دالر وبرای ازدیاد تولیدات گندم به چهارصد میلیون دالر نیاز است.

به اساس معلومات وزارت زراعت و مالداری افغانستان درسال جاری تقریبا چهارونیم میلیون تن گندم تولید کرده و به یک و نیم میلیون تن گندم دیگر نیازدارد.

مقامات این وزارت میگویند که همه ساله معادل شش صد تا هشت ملیون دالر گندم افغانستان خریداری میکند و امسال نیز حدود یک و نیم ملیون تن گندم از ترکمنستان و یا قزاقستان خریداری خواهد شد.

اسد الله ضمیر در مورد دست آورد های یک ساله وزارت زراعت ومالداری میگوید،این وزارت در عرصه های آبیاری، نگهداری مواد خوراکه، باغداری، مالداری و بخشهای دیگر دست آورد های خوبی دارد.

در همین حال برخی از کارشناسان می گویند، افغانستان امکانات خوبی زراعتی دارد اما بخاطر بلند بردن ظرفیت دراین بخش باید کار صورت گیرد.

مطیع الله خروتی یکی از این کارشناسان:

" افغانستان منابع خوب طبعی دارد خاک خوب دارد که هر قسم کشت کنی نتیجه خوب بدست میاوری، کشت هر قسم میوه هر قسم حبوبات نتیه خوب دارد آب و هوا هم مساعد است، آب هم فراوان است فقط و فقط ظرفیت بکار است."

کارشناسان میگویند که زراعت ومالداری ستون فقرات اقتصاد افغانستان را تشکیل میدهد و حکومت باید به گسترش و تقویت این بخش توجه جدی کند.

به باور آنان، اگر سرمایه گذاری بیشتر دربخش زراعت افغانستان صورت گیرد این کشور نه تنها محصولات زراعتی مورد نیاز اش را تولید خواهد کرد بلکه به کشورهای دیگر نیز صادرات خواهد داشت.

ذکیه حکیمی

XS
SM
MD
LG